laupäev, 16. oktoober 2010

Suvorov ei valluta seekord Eestit

Avatud Eesti Fond kutsus meile järjekordse Venemaa hääle, üleilmse menuga publitsisti, idanaabri poolt tagaseljaotsusega surma mõistetud "ajaloovõltsija" ning ärahüpanud salaluuraja, keda oma veebilehel kuulsate spioonide rubriigis tutvustab isegi EV Kaitsepolitseiamet:
Viktor Suvorov, alias Vladimir Rezun (Різун, *1947), lõpetanud Kalinini Suvorovi sõjakooli ja Kiievi üldvägede kõrgema komandörikooli, olnud ringkonnastaabi luurevalitsuse (GRU) ohvitserina ja 4 aastat GRU luureresidentuuris Genfis. Aastal 1978 pages Suurbritanniasse. Mõisteti N Liidus tagaselja mahalaskmisele. Viktor Suvorov on saanud tuntuks N Venemaa ajaloo, relvajõudude, sõjaväeluure ja eriüksustest kõnelevate raamatute autorina.
Viktor Suvorovi loengureis maailmasõja avamata lehekülgede kohta pidi teda Tartusse viima 19. oktoobril ja Tallinna 21. oktoobril kl 14, kui Suvorovi loengut soovis üle kanda ka ER-i veebiportaal. Samuti ei tule Viktor Suvorov meie pealinna 22. oktoobril, kui siin toimub «II maailmasõja tegemata järelduste» ajalookonverents, kus aga esineb siiski teine vene ajaloolane Mark Solonin. Tallegi poleks see esimene Eesti-reis.

PARANDUS 16. X 2010: Suvorov haigestus ega väisa seekord Eestit.

Kommentaare ei ole: